Hotmail/Telenet versus Gmail

Hotmail/Telenet versus Gmail

Uit Door

Aan het begin van het internettijdperk waren er diverse e-mailservices. Van AMC tot Ziggo tot HetNet, Telenet webmail is nog steeds erg bekend in Nederland, maar er kwam één als grote winnaar uit de bus: Hotmail van Microsoft. Hotmail is nog altijd een grote naam, hoewel de service inmiddels is omgedoopt tot Outlook. Naast Outlook is er inmiddels nog een grote dienst: Gmail.

Welke dienst is er beter?

Het antwoord is niet eenduidig, want er zijn veel factoren om rekening mee te houden en beide diensten doen het bijzonder goed. Toch proberen we de twee grootmachten hier te vergelijken.

Gemak van Outlook/Hotmail

Een Hotmail account aanmaken is erg eenvoudig. Er kan gekozen worden tussen een account dat eindigt met @outlook.com, maar het is ook mogelijk om nog steeds te kiezen voor het traditionele @hotmail.com. 

Net als bij Gmail, kan er een alternatief e-mailadres worden opgegeven voor de veiligheid. Bovendien heeft Hotmail de mogelijkheid om extra beveiliging in te bouwen met een tweestaps login, bijvoorbeeld met behulp van een telefoonnummer. 

Waarom Hotmail zich onderscheidt

Een duidelijk onderscheidende factor van Hotmail is dat onbeperkte opslagruimte die gebruikers ontvangt. Deze is bij Gmail slechts 15 gigabyte. Hoewel ook 15 gigabyte niet slecht genoemd mag worden, is onbeperkt uiteraard beter. 

Handig is bovendien dat het Hotmailadres aan diverse diensten gekoppeld kan worden die ook van Microsoft zijn, waaronder Windows, Xbox en Skype. Hoewel Gmail ook dergelijke koppelingen heeft met diensten van Google, zijn deze minder essentieel en handig.