Het belang van het gebruik van een NOA-assessment bij sollicitanten

Het belang van het gebruik van een NOA-assessment bij sollicitanten

Uit Door

Het kiezen van de juiste kandidaat voor een functie kan een uitdagend proces zijn voor een werkgever. Het is belangrijk om niet alleen te kijken naar de kwalificaties en ervaring van de sollicitanten, maar ook naar hun persoonlijkheidskenmerken. Een NOA-assessment kan helpen om een beter inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van de sollicitant en de werkgever te voorzien van informatie om een weloverwogen beslissing te nemen bij het selecteren van de juiste persoon. Lees snel verder voor meer informatie over een NOA-assessment!

Gaat verder dan de traditionele sollicitatieprocedure

Een NOA-assessment gebruikt een wetenschappelijk ontworpen procedure die is gemaakt om verborgen karaktereigenschappen in sollicitanten bloot te leggen. Deze procedure gaat verder dan de traditionele sollicitatieprocedure door vragen te stellen die een sollicitant inzicht geven in hun werkstijl en persoonlijkheid. Het is hierbij belangrijk dat de sollicitant eerlijk antwoord geeft op de vragen om een juiste analyse te kunnen maken.

Hulpmiddel bij het selecteren van sollicitanten

Een NOA-assessment is daarom een nuttig hulpmiddel voor werkgevers bij het selecteren van sollicitanten, omdat het de werkgever helpt om de juiste persoon te vinden die past binnen de bedrijfscultuur en de functievereisten. Wanneer een werkgever het NOA- assessment gebruikt, kunnen zij gerichter vragen stellen en de sollicitant op dat moment corrigeren om een beter inzicht te krijgen in hun werkstijl en persoonlijkheid.

Wat omvat het NOA-assessment?

Het NOA-assessment omvat verschillende persoonlijkheidseigenschappen zoals emotionele stabiliteit, sociaal gedrag, intellectuele capaciteit, werkstijl en stressbestendigheid. Al deze eigenschappen zijn belangrijk bij het uitvoeren van de werkzaamheden in een functie. Door deze eigenschappen van de sollicitanten te identificeren, kan de werkgever een beter inzicht krijgen in hoe de kandidaat zou kunnen functioneren in de functie. Het is ook mogelijk voor de sollicitant om te oefenen, dit kan bijvoorbeeld in de noa app.

Geeft een objectief beeldĀ 

Bovendien biedt het NOA-assessment een objectief beeld van de sollicitant, in tegenstelling tot de subjectieve beoordeling van de werkgever. Dit kan zowel de werkgever als de sollicitant ondersteunen bij het nemen van een weloverwogen beslissing over de functie. Het NOA-assessment maakt niet alleen de prestaties van de sollicitant in het verleden inzichtelijk, maar biedt ook informatie over hoe zij in de toekomst zouden presteren.

Bron: www.assessment-training.com