Een b2b of b2c webshop met behulp van de juiste software

Een b2b of b2c webshop met behulp van de juiste software

Uit Door

Je hebt twee manieren van zaken, namelijk b2c en b2b. B2c staat voor business to consumer en gaat dus over zaken dus als bedrijf met de consument. B2b staat voor business to business en gaat over bedrijven die zaken doen met elkaar. Deze manieren van zaken doen verschillen best wel erg. Zo ziet een b2b webshop er heel anders uit dan een b2c webshop. Zo hoef je minder uitleg te geven en kan je meer vaktermen gebruiken op je website als je een b2b website hebt. Bij het bouwen van je website kan je bepaalde programma’s gebruiken, zoals Magento 2.  

Een webshop bouwen kan met Magento 2 

Magento 2 is een heel bekend e-commerce platform. Het heeft heel veel functies en is erg geschikt voor een goede b2b. Dit is een platform dat overigens ook prima te gebruiken is voor b2c webshops. Mocht je nou niet zoveel verstand hebben van het bouwen van een goede webshop, dan kan je dit ook laten uitbesteden. Veel webshopbouwers maken ook gebruik van Magento 2. Als je graag wilt dat zij dit programma gebruiken bij jouw webshop kan je dit gewoon aangeven. Bij het uitbesteden van je webshop neemt het externe bedrijf altijd jouw wensen en voorkeuren mee. Zo krijg je alsnog de webshop die je verlangt.  

Bouw flexibel aan je webshop met Shopware 6 

Een ander platform dat handig is bij e-commerce is Shopware 6, wat uit Duitsland komt. Het is Duitsland dan ook razend populair. Het is al erg groot, maar het platform groeit nog steeds. Het is namelijk een zeer flexibel platform. Het zorgt voor veel mogelijkheden om de webshop aan te passen als eigenaar zijnde. Het programma bestaat al 20 jaar. Het is dus een goed platform, anders had het niet de mogelijkheid om zo lang te bestaan. Daarbij heeft het platform veel ervaring en weet het wat de klanten nodig hebben om een goede webshop te bouwen.  

Je kan niet meer zonder webshop  

In deze tijd is het eigenlijk niet meer mogelijk om geen webshop te hebben. Noch voor de b2b markt noch voor de b2c markt. Als jij ervoor zorgt dat jij als bedrijf een webshop hebt zal dit zonder twijfel je omzet verhogen. Het online zetten van je producten zorgt er voor dat zichtbaarder bent voor je klanten en ook meer klanten trekt. Daarnaast is het via een webshop makkelijker om ook internationaal zaken te doen of producten te verkopen aan particulieren. Een ander voordeel is nog dat je via een webshop data kunt verzamelen over het koopgedrag van je klanten en hier dus op in kunt spelen.