De voordelen van een thermal transfer printer

Uit Door

Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende soorten codeersystemen. Hierdoor kan het soms moeilijk zijn om te beslissen welk systeem het beste werkt in jouw bedrijf. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Is een snelle continuous inkjet een goede keuze, of kan je toch beter kiezen voor de betrouwbare thermal transfer printer?

Een thermal transfer printer is een goede keuze. Zo’n printer werkt door middel van het overdragen van inkt van een lint naar een label of ander materiaal naar keuze. De thermal transfer printer is een populaire keuze binnen veel bedrijven, omdat het verschillende voordelen biedt ten opzichte van andere soorten printers. In dit artikel wordt ingegaan op de voordelen van een thermal transfer printer.

Hoge kwaliteit

De thermal transfer printer kan zeer hoge kwaliteit afdrukken produceren. De inkt wordt zeer nauwkeurig overgebracht op het gewenste materiaal. Hierdoor ontstaan scherpe en heldere afdrukken met een zeer hoge resolutie. Dit is uiteraard zeer gewenst, want wie wil nu niet dat zijn producten er op en top uit zien? Wanneer je je producten op een goede manier presenteert, zullen ze veel sneller verkopen.

Duurzaamheid

Een ander voordeel van de thermal transfer printer is dat deze afdrukken maakt die zeer lang goed blijven. De inkt wordt namelijk in het materiaal gebrand, waardoor het minder snel vervaagt of beschadigd raakt. Wanneer je werkt met materiaal dat lange tijd moet meegaan, is een thermal transfer printer dus een uitstekende keuze.

Verschillende materialen

Wat ook fijn is aan het gebruik van een thermal transfer printer, is dat de printer kan worden gebruikt om af te drukken op een zeer breed scala aan materialen. Hierbij kan je denken aan papier, karton, textiel of plastic. De thermal transfer printer is dan ook een zeer veelzijdige printer met vele verschillende toepassingen. Dit is enorm handig wanneer je veel verschillende soorten producten produceert.

Kostenbesparend

De thermal transfer printer is niet goedkoop in aanschaf. Echter, op de lange termijn is de printer zeker kostenbesparend. De inktlinten kunnen namelijk veel langer meegaan dan bijvoorbeeld inkjet cartridges. Hierdoor hoeven deze minder vaak vervangen te worden. Daarnaast is het mogelijk om de thermal transfer printer te gebruiken voor grote hoeveelheden producten, waardoor de kosten per afdruk lager zijn dan bij andere printers.

Kortom, een thermal transfer printer brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo print deze printer op zeer hoge kwaliteit, is de printer duurzaam en kostenbesparend en kan worden gebruikt voor veel verschillende soorten materialen.