Capayable, een nieuwe achteraf betaalmethode

Capayable, een nieuwe achteraf betaalmethode

Uit Door

Achteraf betalen groeit in populariteit. Het gebeurt steeds vaker dat consumenten eerst willen zien wat ze kopen, voordat ze daadwerkelijk het geld overmaken. Natuurlijk kun je vaak gemakkelijk en misschien zelfs gratis retourneren, maar dan is het vaak nog weken totdat je geld eindelijk teruggestort wordt. Uiteraard verloopt het merendeel van de aankopen vrijwel vlekkeloos, maar toch heb je nooit de zekerheid dat alles goed gaat bij het vooraf betalen.

Steeds meer winkels spelen hier op in, door achteraf betalen mogelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld met de betaalmethode Capayable. Nadat je het product thuis afgeleverd gekregen hebt, stuurt Capayable jou de factuur. Net als zo vaak, moet je de betaling voltooien binnen 14 dagen, wat een zeer redelijke termijn is.

Gespreid betalen

Ook kun je bij Capayable kiezen voor de optie “gespreid betalen”, welke inhoudt dat je het bedrag in drie gelijke termijnen aflost zonder rente. Het eerste deel betaal je bij het bestellen, maar de volgende twee pas na 30 en 60 dagen. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe televisie ineens een stuk makkelijker.

Wel de baten, niet de lasten

Zo profiteer jij van alle mogelijke voordelen, terwijl winkels wel het risico lopen op wanbetalers.  Capayable doet wel behoorlijk zijn best om hier een stokje voor te steken. Wanneer je aangeeft te willen betalen via deze betaalmethode, wordt namelijk meteen je krediet gecheckt om te kijken of het aannemelijk is dat je de betaling binnen 14 dagen kunt doen.

Er is nu dus nóg een mogelijkheid om alle onzekerheid weg te nemen bij het bestellen en laten bezorgen van een product. Is het product niet naar wens, dan kun je retourneren zonder lang op je geld te hoeven wachten. Wordt het product niet geleverd, ook dan hoef je geen geld terug te vragen. Mocht je nog een week moeten wachten op je volgende salaris maar zie je nu een aanbieding die je gewoon moet hebben, dan is het niet meer onmogelijk.