Bekijk hier onze tips voor snel internet

Bekijk hier onze tips voor snel internet

Uit Door

Er is niks zo vervelend dan wanneer je internet het niet doet. Of misschien nog wel erger; enorm traag is! Tegenwoordig leven we in een wereld waarbij bijna alles online is en veel zaken digitaal geregeld worden. Het is dus van groot belang dat je goed internet hebt. Ook als je in de wat meer afgelegen gebieden van het land woont. Wij hebben een paar handige tips op een rij gezet. 

Kies de juiste internetprovider 

Dit klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. We worden namelijk bekogeld met zoveel reclame. Iedereen beweert de beste te zijn en beste aanbod te kunnen geven. Belangrijk is vast te stellen wat voor soort internet je nodig hebt en waar je woont in het land. Soms bestellen mensen online zomaar wat en dan blijken ze bijvoorbeeld geen glasvezel te hebben waardoor ze het pakket weer moeten terugsturen. Bekijk daarom of jouw internetprovider jou door middel van een kabel of een glasvezel internet gaat geven. Verder is het ook raadzaam te letten op de klantvriendelijkheid, serviceverlening en de veiligheid die ze bieden. Oja, niet te vergeten de prijs! Deze kan per provider ook erg verschillen. 

Locatie van je woning of bedrijfspand  

Tegenwoordig wordt er met verschillende manier internet gefaciliteerd. Zo heb je internet wat jouw woning of bedrijfspand binnenkomt met een kabel of met glasvezel buitenaf. Voor elk adres is er iets anders mogelijk. Het kan namelijk zo zijn dat er niet direct een glasvezelverbinding naar jouw woning gaat. Gelukkig zijn er steeds meer partijen, zoals bijvoorbeeld Solcon, die zorgen dat er ook zoiets bestaat als glasvezel buitengebied. Zo was er vroeger in veel afgelegen gebieden geen glasvezelverbinding mogelijk, maar dit is de laatste jaren sterk veranderd. Zo bestaat er nu inmiddels glasvezel Friesland, glasvezel Brabant en glasvezel Noordoostpolder. In al deze gelegen gebieden is het nu mogelijk om supersnel internet te ontvangen via de glasvezel buitenaf verbinding. 

Kies je voor kabel of glasvezel internet?

Het verschil tussen beide hebben we nog niet echt besproken in deze blog. Voornamelijk omdat tegenwoordig veel huishoudens en bedrijven automatisch kiezen voor glasvezelverbindingen. Het grootste verschil zitten hem in hoe het internet wordt verstuurd. Met een kabel gaat dit elektrisch door stroomdraden heen en bij glasvezel wordt de data verstuurd via lichtsignalen. Die zijn veel sneller dan de stroomsignalen van een kabel. De reden waarom vele nog wel kiezen voor een kabel is omdat er geen glasvezel internetverbinding is aangelegd. Maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Voor meer informatie over glasvezel buitenaf raden wij je aan om te kijken op Solcon.nl