5 redenen om te kiezen voor een WordPress website

5 redenen om te kiezen voor een WordPress website

Uit Door

WordPress is een veel gebruikt CMS en ook zo’n 35% van de websites op de wereld is een WordPress website. Daarmee hebben zij een marktaandeel van 62,5% op het gebied van websitesoftware en zijn ze marktleider. Dat is best knap; ze zijn namelijk eerst gestart als een platform voor bloggers. Later werd het pas een multifunctioneel CMS. Grote bedrijven zoals NRC Handelsblad, SONY Music, The Walt Disney Company, Capgemini en CNN maken gebruik van WordPress. 

  1. Eenvoudig systeem

Allereerst is WordPress een eenvoudig systeem. Heb jij een website voor een vereniging en ben je niet zo groot? Dan is WordPress zeker geschikt. Maar heb jij een wereldbedrijf? Ook dan kun je gemakkelijk WordPress gebruiken. WordPress is een gebruiksvriendelijk CMS en je kan alles gemakkelijk aanpassen. 

  1. Open source CMS

WordPress is gratis te gebruiken; het is namelijk open source software. Open source wil zeggen dat het systeem voortdurend wordt vernieuwd. Daarnaast zit er geen commercieel belang achter, omdat het een gratis CMS is. Kies je voor premium of extra plugins en software? Dan moet je hier uiteraard wel voor betalen. Dit is dan ook alleen noodzakelijk wanneer je meer dan een simpele website wil bouwen. 

  1. Flexibel ontwerpen

In WordPress zitten veel gratis en betaalde thema’s om jouw website te maken. Het verstandigste is om een thema te kiezen die betaald is en wordt onderhouden door meerdere webdevelopers. Zo ben je er meer zeker van dat het goed zit met de gebruikerservaring. 

  1. Kennisportaal

Wil jij een kennisportaal, ook wel kennisbank genoemd, op je website? Dat is zeker mogelijk met een WordPress website. Erg fijn wanneer je veel bestanden zoals cijfers, verslagen en artikelen wil delen met bijvoorbeeld jouw medewerkers of leden. Een kennisportaal is overzichtelijk, toegankelijk, gebruiksvriendelijk én kan je goed vormgeven. Schakel wel een professional in, zoals Yard Digital Agency. Zij kunnen dit perfect voor je ontwerpen zodat het ook daadwerkelijk een goede en nuttige kennisportaal wordt. 

  1. Goed vindbaar

Wil jij dat jouw bedrijf of vereniging goed vindbaar is op Google? Dan is WordPress aan te raden; zij scoren namelijk relatief goed in Google. WordPress is op een bepaalde manier ingericht dat pagina’s, titels, categorieën en berichten goed vindbaar zijn. Verder is een belangrijke plug-in de Yoast SEO plugin om zo goed mogelijk vindbaar te zijn op Google.